Hooggeëerd publiek ,

Mevrouw Hoedjes heet u van harte Welkom!


"Ik ben mevrouw Hoedjes en al meer dan 25 jaar speel ik met liefde in het kleinste theater in de Duinstreek. In dit theatertje vertellen mijn poppen hun verhalen aan kinderen, ouders, oma's en opa's. Mijn reis door theaterland begon in een schuur maar nu speel ik in het tuinhuis van ons woonhuis in het centrum van Bergen NH. Het is hier heel intiem en we maken er samen altijd iets leuks van.

Er staan stoelen voor kleine en grote mensen en de poppen, de spelers en het publiek genieten iedere voorstelling weer van de gezellige sfeer."

Mevrouw Hoedjes is de toneelnaam van Carola Jonker. Al vijfentwintig jaar speelde ze met Jonna en later ook met Michélle met veel plezier in de oude schuur en in het woonhuis Oude Prinsweg 19. De muizen Jopie en Bennie waren regelmatig de favorieten van de kinderen. Zij zorgen voor veel spanning en plezier. Als mevrouw Hoedjes een nieuw decor- stuk wil of iets anders leuks bedacht heeft, wat gemaakt moet worden, dan vraagt ze een vrijwilliger om het voor haar te timmeren en te zagen. Zelf maakt ze ook alles van oude spulletjes. Want spullen kunnen wel weg- gedaan zijn door hun vorige eigenaar maar ze hebben vaak een heel mooi verhaal te vertellen. Dus kijk niet gek op als er een oude slag- roomklopper opkomt met een raar rokje aan. Of een krukje waar je alleen op kunt zitten als je een koe gaat melken. En de houtworm? Die heeft een boortje in zijn snuit, waarmee hij kleine gaatjes in hout kan boren. Reuze handig hoor. Zo werkt mevrouw Hoedjes met spullen die een ander al lang naar de kringloopwinkel had gebracht. Na afloop van de voorstelling mogen de kinderen alles van dichtbij bekijken en aanraken.

Komen jullie een keertje kijken?